Milloin tuulilasi kannattaa vaihtaa?

14.12.2019

Etusivu » Ajankohtaista » Milloin tuulilasi kannattaa vaihtaa?

Vaurioitunut tai kulunut tuulilasi on suuri turvallisuusriski. Pahimmillaan huonokuntoinen tuulilasi peittää näkyvyyden ratkaisevasti. Siksi tuulilasin heikentynyt kunto voi olla katsastuksessa jopa syy asettaa auto ajokieltoon.

Tuulilasin voi hajottaa tai sen pintaa voi kuluttaa esimerkiksi tieltä sinkoava kivi tai likaisen tuulilasin skrapaaminen. Alkuun pieni kiveniskemä voi kasvaa suuremmaksi esimerkiksi lämpötilavaihteluiden tai jännitteen vuoksi. Lisäksi jo pelkät ajokilometrit kuluttavat tuulilasia.

Vaurioituneen tuulilasin vaihtaminen ei aina ole välttämätöntä. Pyrimme ensisijaisesti korjaamaan tuulilasin sen vaihtamisen sijaan. Joskus kuitenkin vaurion tyyppi, koko ja sijainti edellyttävät tuulilasin vaihtamista.

Tuulilasin korjaus ei aina riitä

Pääsyitä tuulilasin vaihtamiselle on kaksi: vaurion koon tai sijainnin vuoksi korjaaminen ei ole mahdollista tai tuulilasi on kauttaaltaan niin kulunut, että se haittaa näkyvyyttä. Lisäksi tietyt tuulilasipinnoitteet saattavat vaikeuttaa lasin korjaamista. 

Millainen on vaurio, jota ei voi korjata? 

  • Halkaisijaltaan yli 3 cm kokoinen kiveniskemä
  • Lasin sisäpuolella oleva vaurio
  • Iskemä, joka sijaitsee tuulilasikameran tai muun tunnistimen kohdalla

Jos olette epävarma, arvioimme tilanteen puolestanne!

Miten tuulilasi vaihdetaan?  

Vaihdamme tuulilaseja kaikkiin merkkeihin ja malleihin mopoautoista linja-autoihin.

Käytämme autotehtaiden hyväksymiä tuulilaseja, tuulilasiliimoja ja työmenetelmiä. Työ sisältää seuraavat vaiheet:

  1. Vaurioiden tarkastus ja lasinvaihdon esivalmistelut
  2. Vaurioituneen tuulilasin irrottaminen 
  3. Uuden lasin asentaminen asennusohjeiden mukaisesti
  4. Liimauksen kuivuminen ja auton siistiminen

Mikäli tuulilasissa on lisäominaisuuksia, kuten kameroita ja tunnistimia, kalibroimme ne autonvalmistajan ohjeiden mukaisesti

Annamme lasille ja lasinvaihdollemme takuun.

Kuinka kauan tuulilasin vaihto kestää?

Tuulilasin vaihtoon on ajoneuvosta riippuen hyvä varata noin puoli päivää. Tarvittaessa voitte kysyä nopeaa toimitusta, jolloin auton voi saada ajoon jo parissa tunnissa. On myös mahdollista tuoda auto korjattavaksi aukioloaikojemme ulkopuolella tai noutaa se liikkeemme jo sulkeuduttua. Kysykää lisää myynnistämme! 

Tuulilasin vaihdon ajaksi voitte vuokrata meiltä sijaisauton. Mikäli autovakuutus sisältää keskeytysturvan, vakuutusyhtiö maksaa sijaisauton puolestanne.

Mitä tuulilasin vaihto maksaa? 

Tuulilasin vaihdon hintaan vaikuttaa olennaisesti vaihdettavan varaosan eli tuulilasin hinta. Tuulilasissa voi olla erilaisia lisäominaisuuksia, kuten kameroita tai sadetunnistimia, jotka saattavat vaikuttaa sen hintaan merkittävästi. Parhaiten auton lasinvaihdon hinta selviää, kun pyydätte tarjouksen myynnistämme.

Jyväskylän Autolasi on vakuutusyhtiöiden valtuuttama kumppani. Mikäli teillä on lasivakuutus, tuulilasin vaihto maksaa teille ainoastaan omavastuun verran. Erillistä vahinkoilmoitusta ei yleensä tarvitse tehdä, eikä tuulilasin vaihtaminen myöskään vaikuta bonuksiinne.

Huom! Tuulilasien lisäksi vaihdamme sivu- ja takalaseja. 

Pyytäkää tarjous soittamalla tai oheisella lomakkeella.